Világhírű színészek legjobb alakításai

2013.01.21 19:51

                                    

Véleményem szerint ebbe a kategóriába beletartozik Seann William Scott is. Lehet, hogy így nem tudjátok ki is ő, de ez az úriember játszotta az Amerikai pite Steve Stiflerjét, ami valljuk be: hatalmas volt. Terjedelmes beszólásait és vicces gumiarcú mozdulatait még a mai napig is ismételgetjük. Nagyon jól alakítja a gyerekes és szerencsétlen nőfaló szerepét. Csak így tovább!

 

És folytatjuk a sort a következő humorzsákokkal, Adam Sandlerrel és vele együtt Rob Schneider. Eddig még csak vígjátékban láttam őket, de akármelyik is volt az, mint például az 50első randi, vagy a Tökös csaj, mind tetszett. Egyre se mondtam azt, hogy: „Egyszer meg lehet nézni.” Mindig szórakoztatnak és jókedvre derítenek minket. Ha az egyik megjelenik egy filmben, az biztos, hogy akkor felbukkan a másik is, de nem bánom, mert jól játszanak együtt.

 

 Ugye mindenki ismeri Ryan Reynoldsot? Nos, őt láthattuk a Buliszervizben vagy a Penge – Szentháromság című filmben. Eddig csak humoros szerepet kapott, de most eljött az ő ideje. Új filmje az Élve eltemetve hatalmas előretörést jelenthet számára, hiszen az egész filmben, ő az egyedüli, aki szerepel, mégsem lehet kényelembe helyezni magad egy percre sem. Hihetetlen, hogy képes volt ezt a filmet végig játszani, de sikerült neki és ezért minden elismerésem az övé!

 

 A legjobb színészek közé sorolnám Johnny Deppet is a Karib-tenger kalózai című film főszerepéért. Persze Johnny már sok filmben bizonyította tehetségét (Titkos ablak, Charlie és a csokigyár), de úgy vélem ez lett az egyik legjobb szerepe. Nemcsak megnevettet minket, hanem bele lopja magát a szívünkbe is. Remélem nem csak én vagyok vele így, de ha én meghallom a nevét azonnal a kalóz megfelelője jut eszembe. Megérdemel egy tapsot a mi Johnny fiúnk!

 

 És aztán itt van Heath Ledger. Játszott már romantikus vígjátékban (10 dolog, amit utálok benned), történelmi filmben (Lovagregény, Casanova), de ami ezek után jöheath-ledgertt, az felülmúlhatatlan volt. A Túl a barátságon. Valljuk be, azért nagyon kevés színész lett volna, aki ezt a szerepet elvállalja. Nagyon kevés. És aztán jött az utolsó alakítása, a Batman – Sötét Lovag Jokere. Azt kell, hogy mondjam, hogy nála jobban senki nem tudta volna eljátszani ezt a szerepet. Le a kalappal előtte! Sajnálom, hogy már nem láthatom több új filmben!

 

De most már elég a pasikból! Most a legjobb nőszereplők következnek! Az első, akit ide sorolnék, Renée Zellweger. Bridget Jones alakítása érdekében fel kellett híznia pár kilót, és egy cseppet sem látszik a felvételeken, hogy ezért kényelmetlenül érezné magát, vagy rosszul viselné. Nem biztos, hogy sokan látták, de övé volt az egyik mellékszerep is a Hideghegyben. Ha láttátok, akkor fogjátok igazán elismerni. Egyszerűen fantasztikus ahogy azzal a játszi könnyedséggel alakítja a falusi parasztasszony figuráját!

 

A következő párosunk Angelina Jolie és Brad Pitt. Külön-külön is remekül játszanak. Angelina esetében például az Eredendő bűn, a Wanted vagy az Életeken át remek választás. Brad Pitt esetében pedig a Trója, az Interjú a vámpírral vagy a Benjamin Button különös élete. De amikor együtt szerepeltek egy filmben, az volt az igazi, a Mr. És Mrs. Smithben. Egyszerre humoros és akciódús. Remek párosítás.

 

Az utolsó előtti, akiről érdemes egy-két szót ejteni, az Natalie Portman. Már kislány korában is lenyűgözően játszott a Leon, a profiban, de ami utána jött az csak még feljebb vitte a ranglétrán. Szerepelt a világ egyik legsikeresebb filmjében, a Star Warsban, ami valljuk be, nem semmi. Aztán ott van a V, mint vérbosszú. Aminek a legnehezebb jelenete, mikor levágták kopaszra a haját. A jelenetet csak egyszer lehetett felvenni, de az is tökéletes lett. A sikere egyre csak nőtt és nőtt és elérkeztünk a Fekete hattyúig. Amit őszintén szólva még tőle sem vártam, hogy meg tudja formálni a karaktert, de sikerült, legyőzte az akadályokat és ezért kapott egy Oscar díjat is, amihez szívből gratulálok neki!

 

charlize-theronAz utolsó és egyben első a listámon Charlize Theron a Rém című film főszerepének megalakításáért. Egyszerűen hihetetlen, hogy van olyan ember a Földön, aki képes megformálni ezt a karaktert. Hatalmas változáson ment keresztül! Nála jobb színésznőt még nem láttam! Ha nem hiszitek el, nézzetek utána! Oscar díj volt, a minimum, amit csak kaphatott. Minden elismerésem az övé!

 

 Ezzel befejeződött a Top 10-es listám! Remélem egyet értetek velem! Mindannyian kiérdemelték a bizalmunkat!